Etiketter

, , , , , ,

Rättegången mot Marwas mördare pågår just nu och jag är nog inte ensam om att önska honom att leva resten av sitt liv i fängelset. Han blev känd när han i juli mitt i en rättsal hugger ihjäl en ung och gravid muslimsk kvinna inför hennes 3-åriga son och man med en kniv. Han hinner hugga henne drygt 18 gånger innan någon polis ingriper. När jag föreställer mig hur han hugger så måste det ha tagit minst en till tre sekunder för varje hugg, en, två, tre, fyra etc. När hennes man försöker rädda sin gravida fru blir han själv skjuten av en polis som trodde att han var förbrytaren, och allt detta händer inför den 3-åriga pojken. Ingen ingrep förrän mördaren hunnit hugga ihjäl Marwa och hennes liv gick inte att rädda.

Men han lär nog få det ganska bra i fängelset också om han blir dömd.  Han blir serverad varm mat varje dag, ha rätt att få vara ute och andas frisk luft, motionera, och kanske ha möjlighet till att syssla med någon form av hobbyaktivitet. Inte kommer han att sitta i någon hönsbur till cell eller tvingas frysa om natten. Men en sak är klar, att han bar på obeskrivligt hat mot muslimer och islam och att det var det som fick honom att mörda Marwa och hennes ofödda barn. Hat som han byggt från den häxjakt som pågår mot islam och muslimer idag. I dagens demokratiska värld som ska spela någon slags mänskligt ideal för hur världen ska fungera. Jag anser inte Alex W som endast ansvarig för detta mord utan varenda en som verkat för denna häxjak eller korståg om det så bara vore med en kommentar till någon kolumn. Alex W är bara en som totalt förlorat kontrollen och låtit hatet ta över helt. Jag undrar vem som blir nästa oskyldiga offer. Men egentligen är ordet offer helt och hållet fel eftersom när media propagerar om hur farligt det är att låta moskéer byggas eller att låta niqabbeslöjade kvinnor gå i skolan så är inte muslimerna ett offer utan förbrytaren som man måste skydda sig ifrån och bekämpa. Alex W valde att göra det tydligt och brutalt och jag tror inte att många hyllar Alex W för det han har gjort, men samtidigt har inte media uppmärksammat denna tragedi eller insett allvaret i hur långt en människa kan tänka sig gå på grund av hat och vrede.

Mordet på Marwa är inte som vilket mord som helst utan ett mord många står ansvariga för att ha vållat med sin propaganda och lögner om islam och muslimer. Marwa blev inte mördad för att hon var ute och gick sent på kvällen och råkade ”befinna sig på fel plats vid fel tillfälle” utan detta är ett hatmord och det skrämmer mig att det är så tyst om det. Hur tyst hade det varit om en muslimsk man i en rättsal hugger ihjäl en kvinna för att hon gick naken på en strand och gjorde honom frustrerad?

Marwas man kommer alltid att leva med bilden av hur hans gravida fru blir brutalt mördad och hans ingripande fick honom att själv bli skjuten, nästan som att polisen menade att ”låt Alex hugga klart”. Hennes son är bara tre år gammal men jag är säker att den sista bilden på hans mamma finns inristad i hans huvud och saknaden efter hennes kärlek och närhet är enorm. Dem oskyldiga tar alltid den största smällen och den absolut starkaste smärtan av saknad och sorg i resten av sina liv i en sådan situation.

Jag hoppas att dem som bär på hat och fördomar precis som Alex W mot islam och muslimer börjar tänka sig för och kanske skaffa sig mer kunskap om islam av muslimer och inte media som bara handlar om tittarsiffror och pengar. Kravet är att vara ödmjuk och släppa sina förutfattade meningar en gång för alla!

/Tora Bora

Annonser