Etiketter

, , , , , , , ,

Människor mår dåligt av att leva i celibat… No shit? Krävdes det verkligen en religionspsykolog för att förstå det? Människan är inte skapad för att leva i celibat, det finns ett syfte varför den manliga så väl som kvinnliga anatomin är byggd på så sätt att man njuter av samlag.

Det här är också en sak som är välkänd i Islam, på Profeten Muhammads tid så hände det att hans följeslagare kände sig otillräckliga i jämförelse med deras Profet när det kom till goda gärningar och god moral. Så de sa att de skulle fasta och aldrig bryta den, och de skulle avstå från äktenskap. Profeten Muhammad tillrättavisade dem, han som var Guds sändebud och en förebild för människorna fastade och bröt fastan och han gifte sig med kvinnor. Det är mänskligt att äta och dricka, att gifta sig och älska någon och skaffa barn.

När man förtrycker några av människans mest grundläggande behov och inte ger alternativ till dem så är det något som kommer brista förr eller senare inom den personen. Därför ser vi att Islam förbjuder utomäktenskapliga förhållanden men har underlättat och gjort det enkelt för människor att gifta sig. Det är en väldigt enkel procedur utan konstigheter.

Nu är frågan, när ska den katolska kyrkan inse att detta är något som går emot människans natur och reformera något som ändå inte har något stöd i deras Bibel direkt? Hur många barn ska behöva bli utsatta för att präster undertryckta begär deformeras till perversiteter? Och när ska Katolska Kyrkan ta itu med sitt problem istället för att låtsas som att ingenting har hänt, eller ännu värre, att mörklägga och sopa under mattan? För det är ju inte meningen att hela Katolska Kyrkan ska hållas ansvarig för vad deras medlemmar gör, när det är helt och hållet stick i stäv med vad tron lär ut, men bör inte Katolska Kyrkan ta sitt ansvar att komma tillrätta med vad deras ställföreträdare gör och säger. Det är ju ändå en skillnad mellan en präst och en ”vanlig” katolik. Precis som det är skillnad med en rättslärd inom Islam och en ”vanlig” muslim, den ena har ett helt annat ansvar och skyldighet än den andra om man tänker på att de faktiskt är förebilder. Man väljer ju sina förebilder noggrant, i de flesta fall.

//SmurfBurkan

Annonser