Etiketter

Läste denna artikel i DN där en vanlig svensk familj valt att mamman är hemma med barnen och pappan arbetar. Jag tycker verkligen synd om de kvinnor som måste försvara sitt val att vara hemma med sina barn. När man får barn är det ju naturligt att man själv vill vara hemma med dem och ta hand om dem, vilket alla generationer före oss fått rätt och möjlighet till.

Väljer man att vara hemma med sina barn är man verkligen ett offer för kritik och påhopp. Varför? Jo, att vara hemma och själv vårda sina barn motsätter sig den nuvarande jämlikhetstrenden. Ja, jag kallar det en trend, vem vet vilka saker de kommer hitta på om några år, att även pappan måste vara gravid kanske? Eller kanske han kan få elstötar när kvinnan förlöser deras barn, han måste väl också få känna lite smärta, ska det vara ”jämställt” så ska det! Problemet med jämlikhetspolitiken är att de satt likhetstecken mellan jämlikhet och göra exakt samma saker. Framförallt så måste kvinnan göra samma sak som mannen. Kvinnor och män ska byta sina ”traditionella” roller och vips så är allting jämlikt men tyvärr inte rättvist.

Jag tycker det är sorligt att samhällets jämlikhetsidé strävar efter att skapa orättvisa. Självklart är män och kvinnor lika värda men det är inget fel med att vi är olika, att vi har olika egenskaper och attribut. Men tyvärr så anses inte kvinnan vara tillräcklig som hon är och varit, nu måste hon vara exakt som mannen för att uppnå lika mycket status och värdighet. Vilka är det som försöker uppnå detta då? Männen? Nej, det är kvinnorna själva! Det är kvinnorna som nedvärderar sig själva och sina traditionella roller. Om inte ens kvinnan värderar en hemmafrus arbete hur ska då mannen göra det? Förutom att man nedvärderar sig själv nedvärderar man även vår framtid, våra barn, eftersom man anser att det är bättre att arbeta än att vara hemma med sina barn. Ja, det finns förskola, daghem m.m. idag där man som förälder kan lämna barnen i princip hela dagen. Jag är absolut inte emot förskola men poängen med förskolan är till för barnet inte för föräldern, varför skaffa barn om man inte planerar att själv ta hand om dem?

Visst finns även män som försöker komma in i kvinnans traditionella platser i samhället men det är knappast lika mycket press på dem som det är på kvinnor och de har helt andra förutsättningar. Jämför: Hur mycket välkomnas en man på förskolan och hur mycket välkomnas en kvinna bland cheferna i styrelsen? Ganska olika skulle jag gissa.

Skrota jämlikhetspolitiken och satsa istället på en rättvis politik där både mannen och kvinnan värderas lika starkt i sina traditionella roller. Självklart är det inget fel med en kvinna som studerar eller arbetar men varför tvinga henne att bli som mannen när hon är bra som hon är! Nej, Sveriges jämställdhetspolitik ger mig enbart huvudvärk och irritation. Och varför är det alltid barnen, som är det mest värdefulla och dyrbara i ens liv, som ska komma i kläm mellan ditt drömliv och en orättvis jämställdhetspolitik?

 

// Fröken Taliban

Annonser