Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Nu till kärnfrågan som jag ville komma fram till; varför kommer de då hit? Den där “muslimen”, vem han nu än råkar vara. Religiös, icke-religiös eller till och med den där “muslimen” som tagit avstånd från religionen (oftast, om inte alltid, Iranier som fått nog av den shiitiska regimen i Iran – med all rätta). Varför kommer han hit, varför flyr han från sitt “muslimska” land för att komma hit till Sverige?
De allra flesta människor som tar sig hit, även de som sökt uppehållstillstånd på grund av asylskäl, gör det av den enkla anledningen att det är ekonomiskt välstånd i Sverige. Många kommer hit med avsikt att stanna permanent, för ett bättre liv för sig och sina familjer, och andra kommer hit för att de ska kunna samla ihop pengar för att senare återvända till sina hemländer och köpa eller bygga sig ett hem/företag/whatever. Needless to say, så stannar de allra flesta kvar här ändå i slutändan. Det här gäller inte bara “muslimer”, det gäller de allra flesta som kommer hit. Låt oss ta syrianer som ett exempel. De söker asylskäl i Sverige på grund av att de är “förföljda” i hemlandet (ex. Syrien) men så fort de fått uppehållstillstånd så åker de på semester till Syrien, utan problem eller repressalier. Det är för att deras asylskäl är ett skämt, och det vet varje man eller kvinna som varit i Syrien och sett med egna ögon hur landet fungerar. Nu är inte meningen att jag ska börja spy galla över syrianer, samma gäller här för väldigt många av dem som söker asyl i Sverige vare sig syrianer, “muslimer“ eller annat.
Och så var det med det… Nej, men seriöst. Det finns inte många fler anledningar än dessa som är värda att nämna eftersom de som söker hit av andra “mer giltiga” orsaker är en liten grupp som är obetydlig i jämförelse med de som kommer hit, på falska eller inte falska grunder, för att skapa sig ett bättre liv. Bilden de har av Sverige där man plockar pengar från träd stämmer inte riktigt, om man inte menar bidragsträdet så klart… Oj, trampade jag något på tårna nu? Det var inte min avsikt, men låt oss vara ärliga. Många invandrare, oberoende härkomst och religionstillhörighet, hamnar i bidragsträsket mer eller mindre frivilligt ibland. Och det är ju det problem vi har här i Sverige; den kvalificerade arbetskraften som kommer hit tas inte till vara utan tillåts arbeta som städare eller taxichaufförer. Och för den grupp som inte har några kvalifikationer att tala om, några till och med analfabeter, gör man inget för så att de kan komma ut i arbetslivet även om det så skulle vara att de arbetar som städare. Lär dig läsa och skriva, lite svenska för att kunna kommunicera med folk på ditt jobb och ut i arbetslivet; är det så svårt? Man lär dig inte svenska genom att du får bidrag för att man går på sketna SFI, man lär dig svenska genom att komma ut i det svenska samhället och göra rätt för sig. Men jag vet inte, det kanske har varit “lättare” för föregående regeringar att låta saker och ting bli som de blivit. Problemet är att det blev inte så bra som man hoppats(?) på…

Annonser