Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

السلام عليكم ورحمة الله

إخوتي في الإسلام

A little reminder for the Muslim community…

SD kommer troligtvis få en vågmästarroll, och vi vet alla vad de tycker om den muslimska kvinnans slöja och klädnad. Eller vad de tycker om våra moskéer. För att nämna de mest uppenbara sakerna som alla känner till…

När en lag redan satts i praxis, så spelar det ingen roll om partiet som fick igenom sitt förslag åker ut till nästa val eller inte. Det är minst sagt en ovanlig syn att se att nästa regering häver ett beslut, även om det många gånger går stick i stäv med den nya regeringens politiska agenda. Vi vet att SD gärna skulle se ett förbud mot slöja på alla under 15 år (eller alls?), vi vet också att kvinnor iklädda niqab eller burka är A Big No No för SD. Om lagar som dessa går igenom, så kan man nästan vara säker på att de senare inte kommer hävas. Därför kanske det vore på sin plats att påminna de muslimer som känner sig berörda av detta, att ha en Plan B utifall ”worst case scenario” skulle inträffa. Bara utifall, så att säga.

Detta bortsett från att det allmänna samhällsklimatet drastiskt har ändrats de senaste åren. Jag minns för några år sedan när typ ”wow kolla batman” var den värsta kommentarerna du fick höra. Jämför det med hot om våld och påhopp som blivit det vanligare. Men det är inte så viktigt att ta upp i den politiska debatten, det är viktigare att spä på bilden av den muslimska kvinnan som ett förtryckt offer. Mindre viktigt att se över hur hon blir behandlad i det svenska samhället som en individ.

Annonser