Etiketter

, , , , , , , , ,

Jag vaknade imorse (sent på förmiddagen) efter att ha fått en välförtjänt sovmorgon, utvilad och på gott humör. Problemet var bara att det inte var särskilt glada nyheter som mötte mig i tidningen.

Det som fångade mitt öga var polisbrutaliteten som fick ett ansikte när franska poliser släpade gravida kvinnor och spädbarn i marken ”för att skingra dem” (?) och det faktum att Beatrice mördare bara fick tre års sluten ungdomsvård. Tre år? Tre år för ett mord på någons dotter och syster, för att gärningsmannen inte kunde låta bli att pippa även om han inte kunde klara av konsekvenserna. Så vidrigt med en sådan dubbelmoral, och så vidrigt av den svenska staten som är helt handlingslama.

Så här är det; är du tillräckligt gammal för att ta beslutet att ha sex, är du tillräckligt gammal för att ta de eventuella konsekvenser som kan komma från det. Är du tillräckligt gammal för att mörda någon, så är du tillräckligt gammal för att ta konsekvenserna för det också. Tre år är en piss i havet. Tre år är ett hån mot Beatrice, hennes familj och hennes vänner som inte kan beskriva den smärta och saknad som har lämnats efter för dem. Tre år, och sen? Sen ska han gifta sig med nån fin kurdisk flicka, gärna från nån by och omskuren – då blir det nog ordning på grabben. Eller?

Annonser