Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Mia blev gravid, och förlorade sitt jobb.

Ett antal funderingar ploppade upp huvudet på mig. Folk vill ha tillväxt i landet, men inte föda barn… men å andra sidan vill de inte ha invandring heller. Ungefär som när man vill äta kakan, men behålla den. Det värsta var när man fick läsa kommentarerna i stil med

…och? Va hemma och ta hand om barnet! Vill du jobba, bli inte med barn. Enkel matematik.

På grund av bland annat det här tankesättet, och den politik som följer den här logiken, så föder kvinnor inom EU ungefär 1,5 barn under sin livstid. För er som inte visste så måste födelsetalet tydligen ligga på minst 2,1 för att kunna ”bevara en civilisation” :). Men eftersom Europeiska kvinnor inte vill eller kan föda barn då de är för upptagna med ”karriär” tills de blir 30+ och inser att de kanske inte ens kan få barn längre så blir man istället rädd för the big bad wolf (muslimen) som tydligen skaffar barn varje år med det enda syftet att ”islamisera västvärlden”.

Varför inte börja informera kvinnor i Sverige och andra länder att fertiliteten minskar drastiskt efter 30-års ålder istället för att lura dem till att tro att de kan vänta ungefär hur länge som helst. Eller varför inte införa en mer generös familjepolitik istället? I vissa länder kan man bara vara föräldraledig i 6 månader, sen är det bara att dumpa ungen hos främlingar på dagis eller nanny… eller sluta jobba… Tror man verkligen att kvinnor vill föda barn då när de samtidigt lever i ett samhälle där det nästan är ett måste att ha två inkomster för att ”kunna leva”. Eller är det så att politiker/folk (män?) vill att kvinnor återigen ska förpassas till spisen och barnafödande och där bara ”dåliga kvinnor” kommer ut i arbetslivet.

You can’t eat the cake, and still have it.

Annonser