Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Ordvalet ”feminismens Saudiarabien” bör förstås inte tas bokstavligt i alla aspekter, men visst finns det en liten sanning i det; inte sant? Som någon så klokt skrev på newsmill, och jag minns inte artikeln helt, men faktum är att all könsförtryck bör motarbetas oavsett vilket kön det drabbar.

Låt oss kika lite och jämföra. I Saudiarabien diskrimineras kvinnor något oerhört i vårdnadstvister vid skilsmässa, i Sverige så är det istället papporna som blir utsatta – eller snarare barnen som antingen blir moder- eller faderslösa i praktiken. I Sverige propagerar man för en absolut (rättelse: jag vet att den inte är ”absolut”; även jag kan överdriva ibland) sexuell frihet där man undervisar skolungdomar i hur ”fisting” ska genomföras (trots att det är hälsofarligt), där man försöker normalisera sexuella avvikelser, fettisher och promiskuöst beteende (one night stands var och varannan vecka är ju bara kul!) istället för att låta mogna människor upptäcka sin egen sexualitet i fred; så till den grad att ”pryda” känner sig som kufar och töntar av sin omgivning. I Saudiarabien har man en extrem könsapartheid att en man och kvinna inte kan vistas på  en öppen allmän gatan utan att den religiösa polisen självklart ska misstänka prostitution (av alla ting!).

Hur som helst, så tror jag att ni fattar min poäng. Jag vet inte om Assange är skyldig eller inte, och ärligt talar så bryr jag mig inte. Hans förhållande till de där kvinnorna påverkar inte den information som ges ut på Wikilieaks eftersom informationen inte kommer från honom själv, att analysera materialet är upp till världens medborgare.

Annonser