Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Politiskt Inkorrekt kunde inte låta bli att skriva om helgens TUFF-konferens. Allt från att anklaga Dr Bilal Philips för att försvara självmordsbombare till att vara antisemit. Om någon av dessa PI bloggare och läsare hade kommit till konferensen (vilket de tydligen hade ”hotat” med, men vem vet; de kanske sparar krafter till männens dag ;) ) så hade de ganska snart fått sina föreställningar krossade eftersom Philips talade om bland annat dessa ämnen och ganska tydligt tog avstånd från sådana tankar – något jag också vet då han vid ett flertal tillfällen tagit avstånd och kritiserat just dessa företeelser i otaligt många av hans föreläsningar. Sen så tycker jag det är fullkomligt förkastligt att det helt plötsligt blir hela TUFF förenings ansvar att stå för allt som Dr Bilal Philips uttalat sig om, medan samma regel inte gäller i andra situationer. Det faktum att Herr Ekeroth från SD fraterniserat med israeliska extremister och gett uttryck för stöd av bosättare, som strider mot alla regler man kan tänka sig, har inte SD med att göra… det är ju Ekeroths personliga åsikter… Men SD kanske står bakom dessa åsikter och handlingar, egentligen?

En annan sak som tydligen provocerade var att det var en dag avsedd för kvinnor och den andra (lördag, 16/4) för män, något som man påpekade ett flertal gånger på PI och kallade för könsapartheid. Att man uttryckligen angivit orsaken till detta verkar inte var av intresse:

Anledningen till att vi kör en separat dag för kvinnor och en annan för män är att lokalen inte har kapacitet för uppskattat antal besökare. Uppdelningen är den lättaste vi kunde ha gjort och den mest passande ur en praktisk synvinkel

Det var för övrigt fullsatt, precis som arrangörerna hade förutsett, vilket skulle vara högst opraktiskt om man förväntat sig att alla deltagare skulle samla sig på en och samma dag. Nu i efterhand så önskar jag nästan att någon kommit för att ge uttryck för sitt ”missnöje”. Vi hade talat om att vi skulle ta på oss våra svartaste burkor bara för att provocera extra mycket, det är ju så kul när folk verkar tappa fattningen för lite kläders skull (angående förra inlägget… kvinnan verkar ju inte må riktigt bra, eller ha mycket för sig i sitt liv, om lilla jag i Stadsbiblioteket lämnar ett så starkt intryck att hon måste dela med sig om sin upplevelse. Hon skulle fått hjärtattack om hon kommit på konferensen – där fanns det minst ett tjugotal burkor, om inte mer :) )

Annonser