Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag fick nys om en nyhet från Niqabisten På Stan om Hind Ahmas, en kvinna i Frankrike som blivit dömd till 2 års fängelse och 27 ooo € i böter för att hon vägrar delta i ”undervisning” om hennes medborgerliga rättigheter och skyldigheter. Detta för att hon bar niqab på allmän plats. Tack Niqabisten På Stan för att du uppmärksammade mig om detta!

Detta är verkligen en nyhet. Först så döms man till, i mina ögon, djupt förnedrande ”samhällstjänst”; ”undervisning” om medborgerliga rättigheter; på grund av frivilligt val av klädsel. När man vägrar ska man dömas till fängelsestraff (2 år!) och nästan en kvarts miljon kronor i böter. Detta i ett land där incest mellan far och dotter är helt lagligt men att ha på sig slöja eventuellt kan leda till 2 års fängelse och enorma belopp i böter… Vilket perspektiv!

Något intressant  i artikeln:

Mr Sarkozy said the ban on head coverings was not aimed at persecuting Muslims, but merely to make France a more tolerant, inclusive society.

When it was introduced, he said the ban was aimed at stopping criminals – from terrorists to shoplifters – disguising their faces from security staff and CCTV.

Really? More tolerant and inclusive society? Förklara gärna med tanke på detta (”The perverse effect of this law is that women in niqab are effectively under house arrest […]” ). Jag skrev om detta i ett tidigare inlägg ”Frihet eller Förtryck?” och hade en diskussion där med en av mina läsare.

Och så att inte glömma om att det hittills faktiskt inte gripits någon terrorist eller snattare som förklätt sig i niqab… *ROFL*… Vilket ju ändå inte spelar någon roll eftersom man oavsett kläder har skyldighet att identifiera sig när det finns ett legitimt syfte för det… Exempelvis vid bankbesök eller flygplatser. Tycker att Mr Sarkozy kan äta upp och svälja ner sin mundiarré igen eftersom ingen normalbegåvad människa kan gå på något av det där.

Vi får väll se hur saker och ting utvecklar sig när de når Europadomstolen!

Annonser