Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

En muslimsk kvinna har blivit attackerad och arresterad av polisen i Belgien för att ha burit niqab. Det var civilklädda (uppenbarligen under-cover) poliser som väntade på henne utanför hennes föräldrars hem där hon var på besök. Systern ådrog sig en hjärnskakning, fick sina kläder avslitna och befinner sig just nu på sjukhuset på grund av det våld som brukades mot henne.

Detta är vad Belgien kallar för kriminalitet och brottslighet. De slösar resurser och tid på att stalka en muslimsk kvinna, arrestera henne, misshandla henne och förnedra henne i häktet. Som om samhället behövde beskyddas från henne och hennes kläder. Allt detta medan riktiga kriminella fortsätter sprida kaos i samhället med våldtäkt, stöld, misshandel och vandalisering. Med det kan tydligen inte mäta sig med den här muslimska systerns fruktansvärda brott – att bära ett religiöst klädesplagg.

Civil olydnad kallas det när  man vägrar rätta sig efter lagstiftning som är moraliskt och etiskt oförsvarbar. Det är inte första gången det brukas under vår moderna historia.

Uppdaterad: notis i dagstidning om händelsen.

Annonser