Etiketter

, , , , , , , ,

Jag har länge sökt efter att en mer sansad röst ska få gehör i all kaos som orsakats av de senaste Muhammad-karikatyrerna. Jag hittade en sådan  frånIslamiska Förbundet i Sverige som kom med detta:

Sheikh Muhammad Al Shaarawy, må Allah vara barmhärtig över honom, blev tillfrågad om en väldigt omtalad bok som en islamsatiriker hade skrivit under 90-talet. Han svarade: ”Jag har inte läst den och kommer heller inte att läsa den.” Folk svarade honom tillbaka: ”Varför inte läsa den eller yttra sig om den, när det är så många som pratar om boken? Då reciterade sheikh Al Shaarawy för dem den följande versen från Koranen:

وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللّهِ يُكَفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فلَاَ تَقْعُدُواْ مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُواْ فِي حَدِيثٍ غَيْرهِ، إِنَّكُمْ إِذًا مِّثْلُهُمْ إِنَّ اللّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا

Det har uppenbarats för er i Skriften att ni inte bör söka sällskap med dem som ni hör förneka och skämta om Guds budskap, om de inte övergår till andra samtalsämnen. Annars blir ni lika dem. Gud skall samla förnekarna i helvetet och med dem hycklarna – [4:140]

Stammen Quraishs icke muslimer skapade poesier som avsiktligt förtalade profeten Muhammad – över honom vare Allahs frid och välsignelser – och hans familj samt sina följeslagare. Oansett nådde dessa poesier aldrig muslimerna. Detta på grund av att muslimernas ledare ignorerade och uppmärksammade aldrig dessa satirer och missaktningar. På så sätt tynade dessa hånfulla överlägsenheter bort och förblev värdelösa.

Vi bör därför också bemöta dessa fördomar och förakter om Allah och hans profeter med likgiltighet och ointresse. Och heller inte ge allt för större utrymme av bekräftelse och uppmärksamhet som i sin tur ytterligare förvållar spridning av de värdelösa förakter bland oss muslimer.

Bör vi inte följa följeslagaren Omar Ibn al-Khattabs fotspår – må Allah vara nöjd med honom – som sade: ”Få död på osanningar genom att inte tala om dem, och jollra inte så mycket att ni hamnar i en situation där hånaren njuter.”

اميتوا الباطل بالسّكوت عنه ولا تُثرثِروا فيَنْتبِهَ الشامتون

Annonser